Activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en evenementen. Schrijf in op onze nieuwsbrief en vervoeg de 3728 bezoekers die dit reeds deden.

Volg ons

Home > Activiteiten

Ambachten

Onze ambachtslui zijn enkel op zondagnamiddag (tijdens het toeristische seizoen (vanaf half-april tot half-oktober) aan het werk te zien. De demonstraties worden door vrijwilligers gegeven. Daarom kunnen wij de aanwezigheid van onze ambachtslui op de site niet iedere zondag verzekeren. Demonstraties kunnen wel in de week op aanvraag (voor groepen) georganiseerd worden. Wij danken u voor uw begrip.


Zie alle "Ambachten"

Ateliers

Van de maandag tot de vrijdag en op afspraak stellen wij « workshops » voor aan scholen en aan allerlei verenigingen.

In het kader van deze workshops wordt u « deelnemer ». Gedurende drie uur hebt u de gelegenheid om het werk van de prehistorische mens en de mens uit de oudheid te ontdekken. Door dit experiment zult u een inwijding in een bepaalde vaardigheid en een zekere kennis verkrijgen. Na afloop neemt u een zelfgemaakt voorwerp mee naar huis.

Elke workshop wordt door een kort historisch overzicht van de betreffende activiteit voorafgegaan. Het heeft dus niets te maken met zomaar een paar uurtjes knutselen maar wel met een bewustwording van de geschiedenis door middel van een praktische aktiviteit.
Door het uitvoeren en het herhalen van antieke handelingen en door het aanvoelen van welbepaalde materialen zoals klei of wol wordt het mogelijk om onze voorouders en hun technieken en beroepen, die soms bijna onveranderd bleven vanaf de Gallo-Romeinse periode tot in de XIXde eeuw, te benaderen.

Dankzij de samenwerking met het cultureel centrum van Beloeil is een verblijf in de « Gîte Ajiste » (bij de Archeosite van Aubechies) mogelijk.


Zie alle "Ateliers"

Dagprogramma's voor groepen

Het hele jaar door, na reservatie, organiseren wij begeleide bezoeken in het Frans, het Nederlands en het Engels voor schoolgroepen alsook verscheidene volwassenengroepen.

Voor volwassenen kan op aanvraag de rondleiding gepaard gaan met een ontbijtmaal (koffie en croissants), een proeven van Cervoise (Gallisch bier) of een maaltijd.

Hieronder vindt u onze verschillende formules.


Zie alle "Dagprogramma's voor groepen"

PeilingenZie alle peilingen