Activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en evenementen. Schrijf in op onze nieuwsbrief en vervoeg de 3726 bezoekers die dit reeds deden.

Volg ons

Kleuterdag

AANGEPASTE DAGEN VOOR KLEUTERSCHOOL EN /OF BASISSCHOOL (1ste cyclus)

De dag begint om 10u 30 en eindigt rond 15 uur. De kinderen kunnen zo hetzelfde ritme volgen als op school. De dag is namelijk bijna ingedeeld als op school : verwelkoming, speeltijd, bezoek (passieve activiteit), etenstijd en begeleide spelen (actieve activiteit).

Hoe is dit project ontstaan ?

De wens om onze site aan te passen aan kleine kinderen, niet enkel zoals men vroeger deed, door de woordenschat aan te passen maar ook door te vergelijken met de huidige tijd. De rondleidingen verlopen in de vorm van een verhaal. Daarnaast worden de speelgewoontes van hun voorouders, de gallo-romeinse kinderen, nagebootst.

Begeleide bezoek

Rijke gallo-romeinen of eenvoudige galliërs nodigen u uit in hun woning... Laat u leiden door hun levensverhaal!

Het eerste gallische huis is het huis van de pottenbakker en zijn vrouw, de weefster. Ze zal u verwelkomen in het kaarslicht van haar tradionele woning waar ze over haar dagelijks leven zal vertellen.

In het kleine gallische huis mengt de geur van het haardvuur zich met de geur van gebakken brood. Daar ontdekt men het gallische boerenleven.

In de gallo-romeinse villa zal het dienstmeisje of de huismeesteres jullie uitnodigen en vertellen over haar leven en werk.

De tempel is een bezoek waard om de godsdienst van onze voorouders te leren kennen. Offers en ex-voto’s kunnen aan de tempelbewaardster gegeven worden. Die zal de offers bij de bewuste god plaatsen, opdat ieders wens zou uitkomen.

Bij de necropool zullen we u enkele grafmonumenten tonen en vertellen over de moeilijke overtocht naar de dodenwereld.

Gallo-Romeinse spelletjes

Ook in de romeinse tijd speelden de kinderen zoals nu ! Maar hoe en waarmee? De meisjes speelden met hun houten, kleien, ivoren of stoffen popjes. De jongens hadden ook speelgoed in klei of hout. Ze speelden ook samen spelletjes die u hier zult leren kennen zoals : De tangram, het deltaspel, het notenspel, het tafelhinkelspel, het kruikspel en nog andere…

Tarieven
Vanaf 15 kinderen : 15.00 € / kind. (drankje middagmaal inbegrepen)

Inlichtingen en reservaties.

Terug

PeilingenZie alle peilingen