Nuttige Info

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en evenementen. Schrijf in op onze nieuwsbrief en vervoeg de 3724 bezoekers die dit reeds deden.

Volg ons

Home > Nuttige Info > Rondleidingen

Begeleide Bezoeken

Bezoeken voor groepen

Voor groepen, het hele jaar door, na reservatie organiseren wij begeleide bezoeken in het Frans, het Nederlands en het Engels.

Deze passen in het schoolprogramma van geschiedenis en wereldoriëntatie. Onze ploeg heeft grote aanpassingsmogelijkheden en kan op aanvraag verschillende programma’s samenstellen.

In de archeosite ontdekt het kind een levenswijze die totaal verschillend is van de zijne, wat geestesverruimend werkt. Het begrijpt daardoor dat onze leefwereld vooral het gevolg is van gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden. De theoretische geschiedenislessen krijgen een menselijk en levendig karakter, wat ook de notie van tijd en de kennis van de verschillende tijdperken ontwikkelt.

Mits reservatie wordt er ook bezoek georganiseerd in de weekends (in het Frans, in het Nederlands, en in het Engels). Dit biedt groepen van volwassenen van alle herkomsten de mogelijkheid om ons oord te ontdekken en te genieten van het proeven van verschillende produkten zoals de neolitische broodjes, op steen gebakken brood, de romeinse wijn (Mulsum), mede en Gallisch bier.

Voor ieder bezoek kan men een educatieve film bekijken die de plaatselijke ontdekkingen toont, de opgravings- en archeologische ontdekkingsmethodes, de ontwikkeling van de mens tot het Romeinse tijd en de experimentele archeologie die in de archeosite beoefend wordt. De film bestaat in drie talen : in het Frans, in het Nederlands en in het Engels.

Ons team kan de inhoud van elk bezoek aan verzwakt publiek aan te passen. Als U reserveert, laat ons weten de behoeften en verwachtingen van uw groep. Onze gidsen zullen u over de beste formule voor uw groep informeren.

Reservaties.

Ontdek onze verschillende opties.

Specifieke bezoeken

Deze begeleide bezoeken (3 vertrekken per dag) worden tegen het familiale publiek uit een groep van minimum 5 personen aangeboden. Zo kunnen jullie de hele site in één uur ontdekken in een uur (alleen in het Frans).
- Van half april tot half oktober, op zaterdagen en feestdagen : 14u30, 15u45 en 17u00.
- In juli en augustus, van maandag tot vrijdag : 11u00, 13u30 en 15u30.
- In juli en augustus, weekends en feestdagen : 15u00, 16u15 en 17u30.
       
Toegankelijk voor personen met verlaagde mobiliteit
Honden aan de lijn toegelaten

PeilingenZie alle peilingen